Mobiliteit/adres

Adres

  • Recreatie: Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke (parking 1)
  • Zwembad/Sporthal: Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke (parking 2)
  • Golf: Craenendam 5, 9185 Wachtebeke

Bereikbaarheid

  • Komende van de E17: via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'. Hou rekening met een omleiding van enkele minuten wegens werken aan de Puyenbrug. 
  • Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke): neem afrit Zelzate.  Daar vind je de wegwijzers naar Puyenbroeck terug. 

In het domein kan je gratis parkeren op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

  • Met het openbaar vervoer: neem de belbus vanuit Oostakker naar parking 1 of vanuit Lokeren of Sinaai naar parking 2. 

De belbus moet je vooraf reserveren (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Er is ook de vaste buslijn nr 76 die Gent met het domein verbindt. 

Meer info via de website ven de lijn of via het document 'Bereikbaarheid provinciale domeinen'.

 

  • Wie met de fiets naar het domein komt, vindt hier een overzicht hoe je vanuit de omliggende gemeenten het domein op een aangename manier kunt bereiken.  

Huidige bereikbaarheid van Puyenbroeck

Om het provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke te bereiken met het openbaar vervoer, kan je gebruik maken van de belbus, al dan niet in combinatie met de trein. De dichtst bijgelegen bediende stations zijn het station van Lokeren en het station van Gent-Dampoort. Opgepast, de belbus dient minstens twee uren op voorhand gereserveerd te worden.

Vanuit Gent rij je met bus 76 via Zaffelare rechtstreeks naar het domein. Tijdens weekdagen stopt bus 76 aan de halte 'Domein Zwembad' en 'Domein Camping'. Tijdens de schoolvakanties en in het weekend rijdt bus 76 via de hoofdingang van het domein. .

Daarnaast kan je vanuit Gent ook met de lijnen 39, 70, 71, 72, 73 of 74 naar Oostakker. Van daar uit neem je de belbus Oostakker. Deze belbus bedient Desteldonk, Hyfte, Mendonk, Oostakker, Sint-Kruis-Winkel, Wachtebeke, Zaffelare en Zelzate. De belbus rijdt tijdens de week van 6:15 uur tot 21:00 uur, in het weekend en op feestdagen van 9:30 uur tot 19:45 uur.

Vanuit Lokeren kan je de belbus Lokeren - Waasmunster reserveren. Deze belbus omvat de gemeenten Waasmunster en Lokeren, met alle deelgemeenten. Daarnaast bedient de belbus ook Sinaai en Belsele en het domein Puyenbroeck(zwembad). Tijdens de week rijdt deze belbus van 5.15 uur tot 20.45 uur, op zaterdag van 8.30 uur tot 20.30 uur en op zon- en feestdagen van 9.30 uur tot 20.30 uur. In plaats van één voertuig per uur, rijden er nu twee voertuigen. Verder is er ook een treinaansluiting van de belbus aan Lokeren Station. De belbus heeft vaste vertrekuren aan het station van Lokeren op het uur + 31 minuten.

Vanuit Stekene kan je de belbus Stekene - Sint-Gillis-Waas - Moerbeke reserveren. Deze belbus omvat de gemeenten Moerbeke en Stekene, met alle deelgemeenten. Daarnaast bedient de belbus ook De Klinge, Meerdonk, Verrebroek en Kieldrecht en het domein Puyenbroeck(zwembad).  Tijdens de week rijdt deze belbus van 6 tot 21 uur, op zaterdagen van 8 uur tot 20.15 uur en op zon- en feestdagen van 10 uur tot 20.15 uur. De belbus heeft vaste vertrekuren aan Sint-Gillis-Waas Kerk.

Raadpleeg ook de websites van Slimweg, De Lijn en het Vlaams verkeerscentrum.