Levend erfgoed Expo

27 augustus 2017

Op zondag 27 augustus 2017 organiseert Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) voor de eenentwintigste keer de Levend Erfgoed Expo in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke.

Met zo’n 5 tot 8000 bezoekers wordt het opnieuw een hoogdag voor onze oude rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Met logistieke steun van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het Eiland in het domein Puyenbroeck omgetoverd tot een kleurrijke verzameling van honderden lokale boerderij- en neerhofdieren. Naast de tentoongestelde hoenders, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, schapen, honden, runderen en trekpaarden, worden ook tal van dieren te koop aangeboden. Daarnaast zijn er keuringen van lokale boerderijdieren, demonstraties met Belgische hondenrassen, huifkartochten, plattelandseducatie, oude ambachten, een hoefsmid, enzovoort.
Voor elk wat wils dus! De Levend Erfgoed Expo is gratis toegankelijk voor iedereen.
Al twintig jaar zet Steunpunt Levend Erfgoed zich in voor het behoud van de streekeigen, en vaak bedreigde, cultuurrassen van Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Vaak bezitten deze levende monumenten een schat aan genetisch materiaal die binnen de moderne fok- en landbouwmethoden verloren dreigt te gaan. ‘Wij willen ze levend!’ is één van de slogans van Steunpunt Levend Erfgoed, want de praktijk toont aan dat ze er niet goed aan toe zijn.
Tijdens de jaarlijkse Levend Erfgoed Expo krijgt het grote publiek de kans om er ook echt in levende lijve kennis mee te maken.

21e LEVEND ERFGOED EXPO - PRAKTISCH
Wanneer? zondag 27 augustus 2017
Wat? Levend Erfgoed Expo
Wie? Steunpunt Levend Erfgoed vzw
Waar? Provinciaal Domein Puyenbroeck, Evenementeneiland, Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke
Uur? van 10 uur tot 18 uur
Extra: Inschrijven niet nodig. Toegang gratis voor iedereen.
Meer informatie: info@sle.be
Voorzitter Jan Martens, jan.martens@sle.be, 09-362 74 33, www.sle.be